Soyulmuş Sarımsak Nasıl Saklanır

Soyulmuş sarımsak nasıl saklanır dan önce soyulmuş sarımsak nedir ona bakalım, soyulmuş sarımsak dış kabukları tamamen temizlenmiş ve dişleri tüketilmeye hazır sarımsaktır. İşlenmiş bir ürün olarak genellikle hazır halde bulunabilir ve yemek hazırlama sürecini hızlandırmak için tercih edilir, çünkü soyma işlemi zaman alan ve zahmetli bir iştir.

Soyulmuş sarımsak nasıl saklanır

 

Soyulmuş Sarımsak Saklama Yöntemleri

  1. Buzdolabında Saklama:

Soyulmuş sarımsakları hava geçirmez vakumlu bir poşette veya plastik kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde sarımsaklar 1-2 hafta boyunca taze kalabilir.

  1. Dondurma:

Soyulmuş sarımsakları tek kullanımlık paketler halinde dondurabilirsiniz. Sarımsakları dondurmadan önce güzelce yıkayarak paketlenir ve şoklanarak muhafaza edilir. Dondurulmuş sarımsaklar yaklaşık 6 ay ile 1 yıl boyunca kullanılmaktadır.

  1. Zeytinyağında Saklama:

Soyulmuş sarımsakları bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı ekleyerek buzdolabında koyunuz. Bu yöntem sarımsakların taze kalmasını sağlar ve zeytinyağı da sarımsak aroması kazanır. İçinde su bulunan kavanozlarda, sarımsakların bozulma riski daha yüksektir. Bu nedenle, buzdolabında en fazla 1 hafta saklamaya özen gösterin ve kapalı kaplar yerine buzdolabı poşeti kullanmak daha güvenlidir.

  1. Turşu Yapımı:

Soyulmuş sarımsakları sirke içinde turşu veya salamura yapılarak raf ömrü uzar Sirke, sarımsakların bozulmasını önler ve uzun süre saklanmasını sağlar.

  1. Püre Yapımı Rendeleme:
    Sarımsakları uzun süre saklamak için bir yol da rendeleme yöntemidir. Rendeleme yöntemi ile sarımsakların tüketim tarihi geniş bir zaman dilimine yayılıyor.
    Dilediğiniz kadar sarımsağı rendeden geçirin ve bir miktar tuz ile karıştırın.
    Bozulmasını önlemek için de üzerine zeytinyağı ilave edin.
    Tuz ve yağ ile harmanlanan sarımsağı saklama kabında veya cam kap içinde koruyabilirsiniz.
    Rendelenmiş sarımsak ile mutfakta zaman kazanacaksınız.

Bu yöntemlerden hangisini tercih ederseniz edin, sarımsakların hava ile temasını mümkün olduğunca sınırlamaya ve hijyen kurallarına dikkat etmeye özen gösterin.